WebGenerator ProStats

Wedstrijdreglement Damesdinsdag

1. Algemeen

Op de Damesdinsdagwedstrijden van Open Golfclub Olympus is het Algemeen Wedstrijd Reglement Olympus van toepassing, voor zover hieronder niet anders bepaald.

2. Inschrijving

Inschrijving staat open voor vrouwen met exact handicaps tussen 0 en 45.
Het inschrijgeld bedraagt € 2.50 per ronde.

3. Speeldata

Op een van die dinsdagen in maart wordt er een matchplay tegen de Donderdagheren gespeeld
De maanden april t/m september worden er zowel qualifying als funwedstrijden gespeeld.
In april is er een Vossenjacht en in juni een Vriendinnendag.
Op de data dat er op de Abcoudebaan gespeeld wordt, 4x per seizoen, een funwedstrijd gepeeld.

4. Prijsuitreiking

Iedere laatste dinsdag van de maand is er de prijsuitreiking van alle wedstrijden van de afgelopen maand. Dan worden ook de nearies voor de door de commissie aangewezen holes uitgereikt.

5. Spelvorm

Bij qualifying wedstrijden wordt van de rode tees gespeeld. Er wordt stableford gespeeld. Winnaar is diegene met het hoogste aantal punten.

6. Eclectic klassement

Van de qualifying wedstrijden wordt het eclecticklassement bijgehouden van zowel de hoge (exact handicap 21.5-45) als lage (exact handicap 0-21.4) handicappers, waarbij de stand aan het eind van die wedstrijden bepalend is. De winnaar per categorie is degene met de laagste netto score rekeninghoudend met 100% handicapverrekening. Bij gelijke stand (‘ties’) wint degene met de hoogste exact handicap.

7. Slotdag

Op de slotdag, de laatste dinsdag in september worden 9 holes gespeeld en biedt de commissie een drankje met hapje aan. De winnaars van het eclecticklassement worden die dag bekend gemaakt.