WebGenerator ProStats

Wedstrijdreglement Herenochtend 2016

 1. ALGEMEEN
  Voor Heren wedstrijden van de Open Golfclub Olympus is het Algemeen Wedstrijd Reglement Olympus van toepassing, voor zover hieronder niet anders bepaald.
 1. SPEELDATA & SPELVORM
  Elke donderdag van maart t/m oktober. Spelvorm en starttijden staan vermeld in de wedstrijdagenda.
  November t/m februari iedere donderdag instuif voor heren en dames, zonder handicapeisen.
 1. INSCHRIJVINGEN
  Inschrijving staat open voor Heren tot EGA Handicap 36. Inschrijfgeld bij deelname verplicht.
 1. INDELING
  Deelnemers kunnen zichzelf inschrijven voor een flight. De wedstrijdleiding heeft het recht de deelnemer in een andere flight in te delen of de starttijd aan te passen.
 1. VERPLICHTING DEELNEMERS
  Deelnemers dienen tenminste 20 minuten voor hun starttijd hun wedstrijdkaart op te halen. Anders wordt voor de deelnemer een No-Show genoteerd.
 1. SPELEN VANAF EEN ANDERE TEE
  Deelnemers spelen van de door de wedstrijdleiding voorgeschreven kleur tee.
 1. PRIJSUITREIKING
  Prijsuitreikingen vinden in het algemeen eens in de 6 weken plaats. Prijzen die niet voor 31/12/2016 bij een van de commissieleden zijn opgehaald vervallen.
 1. PUNTENKLASSEMENT
  Per deelnemer geldt het totaal van zijn/haar beste 7 Stableford resultaten behaald in 18 holes Q-wedstrijden. Scores op de Abcoudebaan zijn uitgesloten. De deelnemer met het hoogste totaal wint het Heren Puntenklassement van het seizoen 2016. In het geval van ties gelden de beste 8 resultaten, etcetera.
  Alleen resultaten over het aantal Q-wedstrijden behaald in voltooide Q-wedstrijden tellen mee. Een wedstrijd geldt als voltooid, indien tenminste de helft van de deelnemers zijn ronde heeft kunnen beëindigen. De resultaten van de speciale slotwedstrijd tellen niet mee voor het eindklassement.
 1. HEREN ECLECTICKLASSEMENT
  Er worden dit jaar twee klassementen bijgehouden, één voor lage hcp (0-18) en één voor hoge hcp (18.1-36).
  Per deelnemer wordt per hole de laagste score over 18 holes van al zijn scores in Heren-Q-wedstrijden bijgehouden. Wie aan het eind de competitie het laagste totaal met 100% verrekening van de slot-handicap, wordt de Heren Eclecticus van het seizoen 2016. In geval van ties wint degene die de hoogste EGA handicap heeft.

Vastgesteld in 2016 door het bestuur van de Open Golfclub Olumpus.