WebGenerator ProStats

MAC Reglement 2017

 1. Algemeen

Op MAC wedstrijden van Open Golfclub Olympus is het Algemeen Wedstrijd Reglement Olympus 2017 van toepassing, voor zover hieronder niet anders bepaald.

 1. Inschrijving
 • Inschrijving staat open voor mannen en vrouwen met exact handicaps tussen 0 en 36. Iedereen kan aan de stableford wedstrijd deelnemen. Alleen spelers met een handicap van 21,4 of lager kunnen ervoor kiezen om strokeplay te spelen. Stableford biedt de keuze om 18 of 9 holes te spelen.
 • Er worden in beide wedstrijdvormen per ronde 4 plaatsen gereserveerd voor jeugdspelers en/of spelers met een hogere handicap, dus van 37-54. Indien bij het sluiten van de inschrijving deze plaatsen niet gevuld zijn, dan worden spelers van de reservelijst aan de startlijst toegevoegd.
 • De starttijden zijn tussen 14.20 en 16.20 uur. Bij inschrijving kan desgewenst een voorkeurskeuze kenbaar gemaakt worden voor een vroege start (14.20-15.00), midden start (15.00-15.40) of een late start (15.40-16.20). Aan deelnemers die ook nog actief zijn in het arbeidsproces worden zoveel mogelijk de allerlaatste starttijden toegewezen.
 • Indien je kaart niet is ingeleverd en/of het inschrijfgeld niet is voldaan, wordt je niet toegelaten tot een volgende wedstrijd. Voor het inleveren van de scorekaart dien je de resultaten zelf in te voeren op een van de terminals in de kelder van het clubhuis. Als vervolgens de kaart niet wordt ingeleverd, of het inschrijfgeld niet wordt voldaan, dan wordt je verwijderd uit de wedstrijduitslag.
 • Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per ronde.
 1. Speeldata

Op 17 maandagen in april, mei, juni, juli en augustus 2017.  Zie wedstrijdkalender.
De eerste MAC wedstrijd van dit seizoen vindt plaats op maandag 24 april.
Uitreiking van alle klassementsprijzen vindt plaats tijdens de feestelijke slotavond op maandag 28 augustus 2017.

 1. Spelvorm

Stableford, afslag heren gele tees, dames rode tees.
Strokeplay, afslag heren gele tees, dames rode tees.

 1. Dagklassement

Stableford: Als dagwinnaar geldt de speler met het hoogste totaal stableford punten.
Strokeplay: Als dagwinnaar geldt de speler met de laagste netto score.

 1. Daarnaast zijn er dagprijzen beschikbaar voor Nearies en Longest Drives op door de commissie aan te wijzen holes.
 1. Algemeen klassement
 • Per deelnemer geldt het totaal van haar of zijn beste 9 peilpunten resultaten behaald in de MAC wedstrijden (Zie toelichting peilpunten systeem). De deelnemer met het hoogste totaal wint het klassement van het seizoen 2017.
 • In het geval van ties geldt het totaal van de beste acht wedstrijden, etcetera. Er zijn aparte klassementen voor Strokeplay en Stableford.
 • De tussentijdse klassementen verschijnen regelmatig op de MAC pagina van de Olympus internetsite.
 • Alleen resultaten behaald in voltooide wedstrijden tellen mee. Een wedstrijd geldt als voltooid, indien tenminste de helft van de deelnemers alle holes heeft gespeeld. Als er meer dan 3 wedstrijden worden afgelast of niet voltooid, zullen in plaats van de beste 9, de beste 8 scoreresultaten voor het algemeen klassement gelden.
 • De resultaten van de speciale slotwedstrijd tellen niet mee voor het eindklassement.
 1. Eclectic klassement

Deelname aan minimaal 9 wedstrijden is vereist om aan het eclectic klassement deel te nemen. Per deelnemer wordt per hole de laagste score van al haar of zijn scores in MAC wedstrijden bijgehouden. Aan het einde seizoen wordt de netto score berekend door 50% van de exact handicap (aan het begin van de laatst gespeelde wedstrijd) af te trekken van de bruto score. De personen in de Strokeplay en Stableford wedstrijden met de laagste netto scores zijn de ECLECTIC winnaars van het seizoen 2017. In het geval van ties beslist de hoogste stablefordscore in een van de gespeelde wedstrijden.

 1. ‘3 Punten Birdie’ klassement
 • Deelname aan minimaal 9 wedstrijden is vereist om aan het ‘3 Punten Birdie’ klassement deel te nemen.
 • Per deelnemer wordt per MAC wedstrijd bijgehouden hoeveel keer een persoonlijke Birdie (m.a.w. iedere hole waar 3 stableford punten worden behaald) wordt gemaakt. De deelnemer met het hoogste totaal wint het ‘3 Punten Birdie’ klassement van het seizoen 2017.
 • Er wordt er geen onderscheid gemaakt tussen Strokeplay en Stableford, daar op elk niveau de moeilijkheidsgraad hetzelfde is.
 • Alleen resultaten behaald in voltooide wedstrijden tellen mee.
 • De resultaten van de speciale slotwedstrijd tellen niet mee voor het eindklassement.
 1. Slotavond

Prijswinnaars en al degenen die dit seizoen aan minimaal 9 MAC-wedstrijden hebben deelgenomen, zijn uitgenodigd voor de slotavond op 28 augustus, met bijbetaling van een nader vast te stellen bijdrage. Ook andere MAC deelnemers kunnen, voor zover er plaats is, aan het diner deelnemen voor een aangepast bedrag in verhouding met het aantal deelgenomen wedstrijden (zie aankondiging te zijner tijd). Partners en introducés zijn welkom tegen kostprijs.

Verkorte weergave van bovenstaande:

 StablefordStrokeplayuitleg
HCP0 -36< 21,5Iedereen kan aan de Stableford wedstrijd deelnemen.
Voor de strokeplay wedstrijd is een maximale hcp van 21,4 vereist om de snelheid van de wedstrijd te garanderen.
Aantal holes9 of 1818Alleen spelers met een hcp gelijk of hoger dan 4,5 kunnen 9 holes spelen.
9 holes spelers spelen in aparte flights.
Starttijd zal ca 15.00-15.30u zijn.
Dagprijzen
dagwinnaardagwinnaarPer wedstrijdvorm (min 8 deelnemers) per 9 en 18 holes een winnaar.
nearynearyEén winnaar per wedstrijdvorm ongeacht het aantal holes.
longest (i.v.t.)longest (i.v.t.)Eén winnaar per wedstrijdvorm ongeacht het aantal holes.
KlassementenPer klassement / wedstrijdvorm geldt dat je minimaal aan 9 wedstrijden moet hebben deelgenomen om in de prijzen te kunnen vallen.
PuntenklassementPuntenklassementAparte klassementen voor 9 en 18 holes per wedstrijdvorm.
EclecticklassementEclecticklassementAparte klassementen voor 9 en 18 holes per wedstrijdvorm.
'3 Punten Birdie' klassementEén klassement voor stabeford/strokeplay.
Wel aparte klassementen voor 9 en 18 holes.