WebGenerator ProStats

Vrijdag Avond Competitie 2017


Welkom in het lustrumjaar – de VAC is 15 jaar jong.

De VrijdagAvondCompetitie (VAC) biedt dit jaar vanaf 21 april wekelijks plaats aan maximaal 64 deelnemers per wedstrijd. De VAC is een doorlopende competitie van 19 wedstrijden voor alle handicap categorieën. Er wordt steeds in de namiddag gestart op wisselende tijden, meestal van zowel hole 1 als hole 10. Uitslagen en tussenstanden worden gepubliceerd op de website van Olympus

Voor de klassementen is de wedstrijd verdeeld in twee categorieën: LaVAC voor handicappers van 0 tot en met 21.4 en HoVAC voor handicappers van 21.5 tot en met 45.0. Bij de eerste deelname wordt een speler automatisch ingedeeld in de juiste categorie voor de duur van de competitie. De beste acht resultaten volgens het Mediaan Peilpunten Scoring Systeem worden opgenomen in een totaal klassement. In beide categorieën is er de Cup te winnen plus mooie prijzen voor de beste drie van het eindklassement. Vervolgens zijn er nog prijzen beschikbaar voor het Eclectic klassement, ook afzonderlijk voor LaVAC en HoVAC, voor de beste resultaten per hole over het hele seizoen, zowel voor heren als dames. Bovendien is er elke vrijdag een dagprijswinnaar en zijn er extra prijzen te winnen.

De inschrijving start vier weken tevoren om 01.00 uur via internet of de Olympus terminal. Daar kan een ieder bij de meeste wedstrijden zelf zijn starttijd en flight(genoten) kiezen. Na sluiting van de inschrijvingsperiode  kan men zich alleen nog per e-mail aan de VAC of telefonisch bij de dienstdoende wedstrijdleider aan- of melden voor de komende wedstrijd. Bij afmeldingen binnen een week voor de wedstrijd blijft het inschrijfgeld verschuldigd.

Op vrijdag 8 september wordt de slotdag gehouden: wedstrijd over 9 holes, gevolgd door een diner met prijsuitreiking. De indeling voor deze wedstrijd wordt gemaakt door de commissie. Ook een aantal andere wedstrijden zal door de commissie worden ingedeeld, waaronder in ieder geval de laatste drie van het seizoen om de toppers het onderling uit te laten vechten wie er met de prijzen vandoor gaan.

VAC-commissie: Joke Beerepoot, Bernard Douqué, Karel Klinkhamer, Jolanda de Vries en Frits Wolf