WebGenerator ProStats

WAC Reglement 2016

 1.  Algemeen
  Op WAC wedstrijden van Open Golfclub Olympus is het Algemeen Wedstrijd Reglement Olympus van toepassing, voor zover hieronder niet anders bepaald.
 2.  Inschrijving
  Inschrijving staat open voor mannen met EGA handicap maximaal 18,4 en voor vrouwen maximaal 21,4. Bij hun eerste deelname dienen de deelnemers aan te geven of men meestrijdt voor de eindklassementen bij de WAC.
  a) Bij inschrijving kan een speler een voorkeur uitspreken voor vroeg (vanaf 15:00), midden (rond 16:00) of laat (laatste starttijd en daarvoor) starten.
  b) Spelers die zich ook voor een VAC en/of MAC wedstrijd van dezelfde week opgegeven hebben, vallen bij over-inschrijving als eersten af.
  c) Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per ronde. Dit geld wordt gebruikt voor de slotavond.
 3. Indeling
  a) Elke laatste woensdag van de maand worden de flights door de commissie ingedeeld. De overige woensdagen delen deelnemers zichzelf in.
  b) Na indeling kan slechts na toestemming van de commissie van flight worden gewisseld.
  c)  De slotdag wordt ingedeeld volgens de klassementen en deelt de commissie de sponsoren in en wordt gespeeld met een all tee “shotgun” start.
 4.  Speeldata
  Op woensdagen in april, mei, juni, juli, augustus en de eerste woensdag van september.  Zie wedstrijdkalender. Uitreiking van alle klassementsprijzen vindt plaats tijdens het feestelijke slotavond.
 5. SpelvormStrokeplay met 100% handicapverrekening.  Er wordt gespeeld vanaf de back tees: wit voor heren en blauw voor dames.
 6. Dagklassement
  Als dagwinnaar geldt de speler met de laagste brutoscore. Daarnaast zijn er prijzen voor nearies, birdies en longest drives. Aanwezigheid bij de prijsuitreiking wordt zeer op prijs gesteld.
 7. Algemeen klassement Bruto (Geert Plas Trofee) en Netto
  a) Iedere deelnemer verdient punten volgens het mediaan systeem (zie onder) op basis van de bruto score.
  b) Degene met het meeste aantal punten aan het einde van het seizoen is winnaar.
  c) De beste 11 ronden tellen mee voor het bruto eindklassement en de beste 9 voor het netto eindklassement.
  d) In het geval van ties bij bruto wint degene met de hoogste EGA handicap en bij netto de laagste.
  e) De tussentijdse klassementen verschijnen regelmatig op de WAC pagina van de Olympus internetsite.
  f) Alleen resultaten behaald in voltooide wedstrijden tellen mee. Een wedstrijd geldt als voltooid, indien tenminste de helft van de deelnemers alle 18 holes heeft gespeeld. Als er meer dan 3 wedstrijden worden afgelast of niet voltooid, zullen in plaats van de beste 11, de beste 10 scoreresultaten voor het algemeen klassement gelden.
  g) De resultaten van de slotwedstrijd tellen mee voor het eindklassement.
 8.  Het Mediaan systeem
  Het aantal punten in het mediaan systeem wordt berekend op basis van de middelste score. De middelste score (bv plaats 25 bij 49 deelnemers) krijgt 5 punten. Heeft een deelnemer een betere score dan de middelste score dan bepaalt het verschil (middelste score – eigen score) x10 het aantal punten. Heeft een deelnemer een slechtere score dan de mediaan dan krijgt hij/zij altijd minimaal 1 punt. Bij een No Show krijgt een deelnemer geen punten.
 9.  Eclectic klassement
  a) Per deelnemer wordt per hole de laagste bruto score van al haar of zijn scores in alle gespeelde WAC wedstrijden bijgehouden.
  b) Degene met de laagste brutoscore over 18 holes is winnaar.
  c)  In het geval van ties wint degene met de hoogste EGA handicap.
 10. Maandbeker
  a) Van iedere deelnemer worden de beste 3 stablefordscores opgeteld voor de eindscore per maand.
  b) De speler met het hoogste totaal wint de maandbeker.
  c)  Aangezien de scores over april met die van mei worden gecombineerd en die van augustus met die van september zijn er dus totaal 4 maandbekers te winnen.
  d) In het geval van ties wint de speler met de laagste EGA handicap.
 11. Jaarbeker:
  a) Van iedere deelnemer worden de beste 6 stablefordscores opgeteld voor de eindscore van het jaar.
  b) De speler met het hoogste totaal wint de jaarbeker.
  c)  In het geval van ties, worden de beste 7, 8, enz. scores geteld.
 12. Slotavond
  Prijswinnaars en al degenen die dit seizoen aan minimaal 8 WAC-wedstrijden hebben deelgenomen, zijn uitgenodigd voor de slotavond met bijbetaling van een nader vast te stellen bijdrage. Ook  andere WAC deelnemers kunnen, voor zover er plaats is, aan het diner deelnemen voor een aangepast bedrag in verhouding met het aantal deelgenomen wedstrijden (zie aankondiging te zijner tijd).