WebGenerator ProStats

Maandbeker april / 16 april 2016

Verslag: De maandbeker van april.
Golfen in het weekeinde staat eigenlijk nooit op de agenda. Maar deze keer was mijn vrouw een weekeinde naar haar vader dus een goede gelegenheid om een leuke ronde te lopen. Ondanks harde wind, kou en ander ongemak (voor mij een vroege start)  stond ik relaxt aan de start.

Een flight met Atze en Keith. Twee hard- en long hitters. En mijn marker Wouter. Mijn voornemen was – met de wind in gedachten  – nu tactisch en weloverwogen te spelen om te voelen hoe dat past ten opzichte van eerst zo ver mogelijk (denken) te slaan en dan op te lossen hoe het met de volgende slag moet. Dus vanaf 10 een verstandige eerste slag tegen de wind met mijn houten drie. Vanaf deze slag bleek  hole na hole  spelen een goede keuze. En dat is niet meer opgehouden met uitzondering van hole 16. Hier lag ik met twee slagen op de green bij de pin en kwam er met een 6 vanaf. (Sedert Augusta 2016 een Ernie Elsje). Dit is normaal een moment waarop de zin om te gooien met de spullen het grootst is. Gelukkig onderdrukken de etiquette regels en de aanwezigheid van Atze deze neiging.

Onderweg moesten we af en toe wat zoeken naar de ballen van Keith en Atze. Regelmatig nam de wind hun bal mee naar onvoorziene plaatsen. Het is Wouter, die gewoon de tijd had voor de gebruikelijke gesprekken, die zorgde dat ik ontspannen kon blijven en mijn score in de buurt kon houden van mijn handicap. Hartelijk dank hiervoor.

Pas bij binnenkomst werd mij duidelijk dat mijn score kansrijk was, want ik moest de print van mijn ingevoerde score achterlaten bij de wedstrijdtafel. Eerst even opgewarmd met een kop koffie en de bitterballen en daarna met een lekker glas bier nagepraat met Atze en Wouter. De wedstrijdleiding maakte de prijswinnaars per categorie bekend en voerde daarmee voor mij de spanning flink op. Atze keek mij eens aan en knikte dat het wel eens wat kon worden. Verbazing van mijn kant  met de uiteindelijke eindoverwinning, omdat ik eigenlijk wel had verwacht dat een lage handicapper meer kans zou hebben in deze omstandigheden. Daarom Roel ook van harte gefeliciteerd met je geweldige prestatie. Het was nipt.

Binnenkort niet vreemd opkijken wanneer er een fiets op de parkeerplaats van de maandbeker staat. Die is dan van mij. Je weet dan dat het die dag mooi weer is en blijft. Dank aan de organisatie en mijn flight. Ook dank voor de vele hartelijke felicitaties.

Han Unger

*****************

Winnaars lage categorie:
1ste met 35 punten: Roel van Hunnik
2de met 34 punten: Armand Verstappen
3de met 33 punten: Rob Boos

Winnaars hoge categorie:
1ste met 37 punten: Han Unger + Overall winnaar
2de met 34 punten: Mieke Trimbos (betere laatste 6)
3de met 34 punten: Jan van Oostveen

Extra prijzen:
Neary op hole 6: Roel van Hunnik
Longest op hole 18 dames: Bianca Sullivan
Longest op hole 18 heren: Charles Vrolijk

1ste hoge hcp en overall winnaar: Han Unger