WebGenerator ProStats

Maandbeker maart / 26 maart 2016

Fors maar erg leuk verslag van ons kersverse lid “Herbert van Marle” die meteen de eerste maandbeker van het jaar won met maar liefst 49 stableford punten!!

… of ik een stukje wil schrijven over mijn beleving van de maandbekerwedstrijd van 26 Maart 2016!?

“JA,,

Wat een prachtige dag heeft de organisatie toch uitgekozen, aangenaam in het zonnetje met helaas een krachtige wind uit het zuiden, maar zeer zeker heerlijk gelopen!

(… wat er aan vooraf ging)
Nadat ik in 2006 mijn GVB had gehaald en een jaarkaart nam op de 27 holesbaan, (werkte 80 tot 90 uur per week, was systeembeheerder bij een groot bedrijf en had daarnaast nog mijn eigen IcT bedrijf en mijn relatie liep op de klippen 6mnd nadat ik een huis had gekocht) zat ik in een ‘burn-out’, en ben na een stop van ruim 7 jaar eind 2014 maar weer eens begonnen een balletje te slaan op de Abcoudebaan.

Ik raakte aan de praat met Zahir Nouinou, hij merkte mijn enthousiasme en stelde voor om eens samen te gaan lopen, ik liep namelijk met mijn ‘pleinvrees’ het liefst alleen. Zahir bracht veel rust en vooral geduld met zich mee, wat ik als ADHD’er absolute nodig heb. Hij liet mij dan ook kennismaken met het ‘samen golfen’! Dank je wel M8 !!!

Toen ik merkte dat ik het eigenlijk toch wel heel erg leuk vond, heb ik een nieuwe golf-set aangeschaft. Mede door de vele tips en tricks van Herman Knaap, die ik op de Abcoudebaan vaak tegen kwam, ging ik steeds beter spelen. Na verloop van tijd gebeurde het, mijn eerste ‘PAR’ … ohohoh wat was ik trots en blij … en ja hoor niet veel later kwam er ook nog een ‘BIRDIE’ bij … whouwww … en om het nog gekker te maken … op hole 4 van de Abcoudebaan zelfs een ‘EAGLE’  … ik kon mijn geluk niet op!

Hierna kwam Jaap in het spel; Jaap liep steeds vaker met me mee, leerde me ook heel veel (ik hem ook hopelijk? :-p), en kreeg het voor elkaar om mij af en toe mee te nemen … op ‘de grote baan’ !!!

Dames van de Receptie, U weet wie U bent en nogmaals hartelijk dank voor de gelegenheden die mij geboden zijn, zie hier het resultaat! J

(… het vervolg)
Eind September 2015 liep mijn ABC jaarkaart af … tja wat nu!? Inmiddels was vriendin Danielle en haar zoon Arjen ook een beetje aan het golfen ‘geslagen’ en heb ik besloten om, ipv ‘gewoon een jaarkaart’ te nemen, lid te worden van “Golfclub Olympus” met al zijn voordelen, evenementen, wedstrijden en vooral ook leuke mensen! Overigens is Danielle nu ook lid en zit Arjen bij de ‘Jeugdleden’ in het team (zet hem op Arjen!!! ;-))

Na een hele winter (en in de zomeravonden met lichtgevend ballen tot in de late donkere uurtjes) met Jaap, en natuurlijk ook met grote regelmaat Zahir, de baan te hebben gelopen en bedwongen in weer en wind ter voorbereiding op het seizoen 2016 (quote van Jaap; “als je met deze omstandigheden goed kan spelen gaat het van de zomer stukken makkelijker), heb ik eindelijk de moed gehad om mee te gaan spelen aan een ‘qualifying wedstrijd’ bij mijn eerste en nieuwe “Golfclub Olympus”!

(… de wedstrijd)
Ik was ingedeeld om 12:30 uur in een Flight van 3, startend vanaf Hole 1 op de Holendrechtbaan.

Samen met Joe en Willem, die beide rust en vriendelijkheid uitstraalden, hebben wij de baan getrotseerd en hebben beide heren mij er doorheen gesleept. Nogmaals bedankt daarvoor!

Goh wat was ik zenuwachtig, ik had er slecht van geslapen en was ook al heel vroeg uit de veren, kortom een mooie gelegenheid om 2 heerlijke Italiaanse bollen in de oven af te bakken en te beleggen met ossenworst, ei (peper & zout) en een beetje Yogonaise voor onderweg! Ik had me voorgenomen om niet te concurreren met mijn medespelers maar om “mijn eigen spel” te spelen.

12:20 uur: Joe zat even in het hokje van de zon te genieten en daar kwam Willem aanlopen, “Ha dus jij bent de winnaar van deze wedstrijd” zei hij … “ehu … ikke”? zei ik verbaasd … “ja iedereen heeft het erover” … “oh, ik weet van niks” zeg ik … “ik ga gewoon mijn best doen” zei ik … “we gaan lekker genieten vandaag met het mooie weer” zei Willem toen Joe zich bij ons voegde … ik knikte, en mijn knieën ook haha :-p

12:30 uur: de afslag, ‘wie gaat eerst’? Natuurlijk was dat Joe met de laagste Handicap, ik wist in ieder geval dat ik de laatste zou zijn! Joe ging links van de baan, Willem een beetje rechts en ik … (ik had de woensdag ervoor snel nog even een ‘Driver les’ bij ‘Stuart’ (my Mattie) genomen, ik was hem echt helemaal kwijt) … ik sloeg de bal … ‘rechtdoor’ … whouw midden op de fairway, ik was echt zo blij J

Toen de 2e bal; ik pakte mijn trouwe vriend “Callaway Hybrid 4”, een kleine 150 meter te gaan, vlag stond achterop … ik lijn op, dacht nog niet te hard, en daar ging de bal, richting green, richting vlag … oohja, harde greens, de bal rolt door … en ja hoor, over de green heen … Ch!ps dacht ik nog … toen hoorde ik Jaap in mijn hoofd “chippie erbij”, en dat deed ik dan ook … helaas miste ik wel het putje daarna, dus ‘dan maar een Bogey’ zei ik toen … “Nou je eerste 3 punten heb je al binnen” zei Willem al lachend! haha

Enfin: na de 18 holes heerlijk, lachend en gezellig gelopen te hebben en het samen invullen van de kaarten en invoeren in de computer waar Willem en Joe me wegwijs in hebben gemaakt, drong het nog niet echt tot me door. Want tja … ik en iets winnen of ergens goed in zijn, nee dat ken ik niet!

Totdat ik langzaam aan de lachende gezichten van een aantal bekenden naar me toe zag komen … en Ja hoor “de eerste plaats is zoals iedereen al verwachte … Herbert van Marle” … whouw … ik wist niet wat ik moest zeggen, wat een trots gevoel had ik toen, al dat oefenen, al die dagen door weer en wind, al dat zwoegen en die (dank je wel Fairway voor die mooie) oneindig vele (winter) ballen (actie J) die ik heb geslagen … wat een heerlijk gevoel! Oefening baart dus inderdaad echt ….! en Desmond, dank je voor de inspiratie, it’s possible!

Dank Jullie allemaal!

Én lid geworden … Én ook nog prijs winnaar van de eerste Maandbeker 2016 !!!

***

Winnaars Lage categorie:
1ste met 36 punten: Edward de Sousa
2de met 35 punten: Lidy Craenen (l9:17)
3de met 35 punten: Eric Veenhuyzen (l9:15)

Winnaars Hoge categorie:
1ste met 49 punten: Herbert van Marle + overall winnaar
2de met 32 punten: Antoon Bouwman
3de met 31 punten: Dionne Peleg

Extra prijzen:
Neary: Frieda Gaus
Longest dames: Phyllis Bachelder
Longest heren: John Sullivan

Hcat. 1ste en overall: Herbert van Marle

Lcat. 1ste: Edward de Sousa