WebGenerator ProStats

Volvo Bangarage Olympus RijderCup 2016

In het weekend van 8 en 9 oktober is de Volvo Bangarage Olympus Rijdercup gespeeld. Dit jaar een speciale editie, met de eerste dag een thuiswedstrijd voor de Buitenlui op de baan Veldzijde te Wilnis. De greenfee werd ons aangeboden door sponsor Theo Mulder van Volvo Bangarage. De tweede dag de thuiswedstrijd voor de Amstelburgers op De Hoge Dijk.

Na een kop koffie of thee met een lekker gebakje, aangeboden door GC Olympus, werd vanaf 11:00 gestart op de uitdagende baan van Veldzijde. Spelvorm deze dag Four Ball Better Ball. Altijd leuk. Ieder lid van het team moest proberen in zo min mogelijk slagen de bal in de hole te krijgen, zodat de “best ball” zou tellen. Dit viel op deze baan zeker niet mee. Pittige heuveltjes en veel water zorgden niet alleen voor veel verloren ballen, maar ook voor een moeilijke ligging van de bal waardoor een mooie score lastig te maken was. Na negen holes was er voor iedereen een heerlijke kop soep, ook aangeboden door GC Olympus. Na de soep snel door voor de 2de negen. Helaas werd de speeltijd van 2 uur en 10 minuten niet helemaal gehaald, maar dit werd flexibel opgelost door de baan, zodat toch iedereen even de tijd had om van de soep te genieten. Na afloop van de 2de negen bleek de stand 10-7 voor de Amstelburgers te zijn. De Amstelburgers konden blij en vol vertrouwen naar huis.

Zondag begon voor iedereen al vroeg. Een all tee start om 09:30. Vandaag de singles in matchplay. Er kon dus nog van alles met de stand gebeuren. Het beloofde een prachtige dag te worden, want het zonnetje scheen al volop. Na alle spelers van een scorekaart, een bonnetje voor de soep en een Amsterdams huisje als koelkast magneet te hebben voorzien, kon iedereen aan de wandel naar de tee waar vanaf gestart moest worden, voor de “strijd” van vandaag. Vanaf 13:45 druppelden de eerste spelers al binnen en kon het noteren van de scores beginnen. Alles kon, met dank aan Niels de Troye, weer digitaal verwerkt en getoond worden, zodat iedereen de stand op de voet kon volgen. De tussenstand, met nog één flight die moest binnenkomen, was 27-26 voor de Buitenlui. Wat zou de laatste flight gedaan hebben. Zou het een gelijkspel worden, of eindelijk weer eens winst voor de Buitenlui….. Joke Beerepoot bracht het verlossende woord. Zij had haar partij gewonnen, dus nog een punt erbij voor de Buitenlui, wat de eindstand bracht op 28-26.

De captain van de Amstelburgers feliciteerde de captain van de Buitenlui en overhandigde de persoonlijke prijzen voor neary en longest. Uiteraard kreeg onze sponsor Theo Mulder van Volvo Bangarage tijd voor zijn speech en werd hij hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van dit fantastische weekend.

Alle Buitenlui spelers gefeliciteerd en Theo nogmaals hartelijk dank!

Captain Amstelburgers bedankt sponsor.

Speech sponsor Theo Mulder

Winnende captain Buitenlui

Persoonlijke prijzen:
Neary Amstelburgers: Juan Goudsmit
Neary Buitenlui: Marijke Rouwhorst
Longest dames: Margriet de Troye
Longest heren: Eric Veenhuyzen

Ook allemaal gefeliciteerd!

Margriet, Eric, Marijke en Juan