Verslag, foto’s en uitslag Rydercup 10 en 11 oktober 2015

RYDER CUP 2015, de Amstelburgers trekken de stand gelijk

Jongstleden zaterdag 10 en zondag 11 oktober werd onder prachtige  zonnige herfstomstandigheden alweer de 20e editie van de Olympus Ryder Cup gespeeld. Omdat de buitenlui in de totaalstand van de tot nu toe gespeelde Ryder Cups één overwinning voor stonden op de Amstelburgers, waren laatstgenoemden, opgezweept door hun captain Gerda en gesterkt door de ontvangen stimulerende mini mints, uitermate gemotiveerd om de stand gelijk te trekken.

Anders dan voorgaande jaren werd de traditionele soep deze keer niet na negen holes geserveerd, maar na afloop bij terugkeer in het clubhuis, wat iedereen heel erg goed beviel.

Omdat de inschrijvingen bij de buitenlui wat tegenviel waren er wat Amstelburgers uitgeleend om het team van de Buitenlui te versterken. Ondanks hun sportieve inzet en de punten die zij voor de Buitenlui binnen brachten, was er echter geen houden aan en konden de ontketende Amstelburgers niet gestopt worden.

Waar het de afgelopen edities steeds tot op het laatste moment spannend bleef wie er zou winnen, lieten de Amstelburgers er dit jaar geen twijfel over bestaan wie het sterkste team was. Met een overweldigend verschil van maar liefst ACHT punten waren de Amstelburgers dit jaar te sterk voor de buitenlui en trokken daarmee de totaalstand op overtuigende wijze gelijk (eindstand 30-22).

Zwaar aangeslagen feliciteerde Marijke Rouwhorst, de captain van de buitenlui, toen de uitslag duidelijk was, haar collega captain van de Amstelburgers Gerda Driessen met deze klinkende overwinning met de mededeling dat zij al uit zag naar de Ryder Cup ontmoeting van volgend jaar tijdens het jubileumjaar van Olympus. Het mag duidelijk zijn dat beide teams een jaar lang in training gaan om dan als beste uit de bus te komen.

De winnende Amstelburgers werden voor hun overwinning beloond met  tegoedbonnen van €5,00 voor de Drivingrange die uiteraard gebruikt zullen worden ter voorbereiding op de volgende Ryder Cup, waarmee de Amstelburgers dus nu al een voorsprong hebben op de Buitenlui.

Bij deze ter afsluiting nog een woord van dank aan de organisatie, de beide captains, en vooral ook aan de sponsor van dit evenement, de Volvo Bangarage dankzij wiens sponsoring deze Ryder Cup weer een doorslaand succes was!

Als lid van het winnende team van de Amstelburgers, kijk ik er nu alweer naar uit om volgend jaar weer als Amstelburger aan te treden bij de Ryder Cup 2016!

Eric Veenhuyzen

———————————————

Amstelburgers gewonnen met 30-22!
Voor de stand van de afgelopen jaren tot heden klik hier

Extra prijzen waren voor:

Dag1:
Longest Dames: Heike Jongbloed
Longest Heren: Remy Jagmohansingh
Neary: Mike Verkerk (niet uitgereikt, want niet aanwezig)

Dag2:
Longest dames: Jacqueline de By
Longest heren: John de Randamie
Neary: Frank Westerveld

Rydercup gesponsorsord door Volvo Bangarage

De dag gaat beginnen

Theo Mulder van Volvo Bangarage houdt een praatje

Captain Marijke houdt haar speech

En geeft het stokje over aan Captain Gerda

De prijswinnaars worden bekend gemaakt

Dag1 - longest D-Heike Jongbloed

Dag2 - longest D - Jacqueline de By

Dag2 - longest H - John de Randamie

Mieke deelt de prijs aan de Amstelburgers uit.

En hij maakte de live scoring weer mogelijk. Bedankt Niels!

KROKET – en BAANMOMENTEN: