Verslag, foto’s en uitslagen Maandbeker augustus, gespeeld op 16 augustus 2015

Verslag maandbeker augustus
Na een golfvakantie van twee weken in Frankrijk en een week rust waren de verwachtingen op een goede prestatie bij de VAC, voorafgaand aan deze maandbeker, toch wel iets hoger dan normaal.

Ik werd die vrijdag echter al snel met beide benen op de grond gezet en mijn resultaten bij de VAC waren erg teleurstellend. Met deze ervaring in gedachten waren mijn verwachtingen voor de 6e maandbeker van dit jaar aanzienlijk naar beneden bijgesteld. Daarbij moest ik ook nog eens starten op hole 10, die bij mij meestal als eerste hole een slecht resultaat geeft. Dus, zonder enige verwachting de baan in en dat kan ook wel eens tot een goed resultaat leiden.

En inderdaad, veel bogeys,  enkele pars en daarmee kun je als hoge handicapper al snel veel punten bij elkaar sprokkelen. Mijn marker had helaas een moeizame start, maar hij herstelde zich en ging gelukkig steeds beter spelen. Hij kon daardoor uiteindelijk toch binnen zijn buffer blijven.

Ik had een zeer plezierige flight. Iedereen was goed geconcentreerd bezig en er werd niet te veel gepraat. Onder die omstandigheden kon ik ook goed gefocust blijven en daardoor blijven presteren.

Mijn dank gaat uit naar de wedstrijdcommissie, die telkens weer veel werk verzet om deze wedstrijden tot een succes te maken en de sponsor Golf USA, die de mooie prijzen beschikbaar heeft gesteld.

Tot de volgende maandbeker!
Frank Westerveld

————————————-

Uitslagen categorie Lage handicap:
1ste met 40 punten: Edward de Sousa
2de met 38 punten: Sylvie Craenen (betere 2de 9)
3de met 38 punten: Mike Verkerk

Uitslagen categorie Hoge handicap:
1ste met 44 punten: Frank Westerveld
2de met 43 punten: Pieter de Josselin de Jong
3de met 38 punten: Jannet Haagsma

Overall winnaar: Frank Westerveld

Gefeliciteerd en veel plezier van het “binnen” parkeren de hele september maand!

Extra prijzen:
Neary: Ton Ruigrok vd Werve
Longest dames: Sylvie Craenen
Longest heren: Jan-Willem Telkamp

Winnaar hoog en overall: Frank

Winnaar laag: Edward

Ook Pieter had een mooie score met 43. Helaas net geen winnaar!