Verslag Matchplay Clubkampioenschap + Holendrechttrofee 14 juni 2015

Vele uren zijn er ook dit jaar besteed om de Matchplay CK weer georganiseerd te krijgen. Jammer dat er relatief weinig inschrijvingen waren. Vooral in de beide categorieën Dames was de inschrijving teleurstellend. De loting voor de plaatsing is door onze voorzitter, Gerda Driessen, op 30 mei verricht na de wedstrijd “NL-Against the rest of the World”.

De wedstrijdleiding heeft alles in mooie schema’s verwerkt en de startlijsten ook in Proware gepubliceerd. Op de driving-range was alle dagen de mogelijkheid om in te slaan, bedankt Golfschool Fairway voor de fijne medewerking.
Greenkeeping had onze baan in een prachtige conditie gebracht, een lust voor het oog en een eer om op zo’n mooie baan te kunnen spelen. De Hoge Dijk en AH de Man bedankt.

Alle dagen was de eerste start om 8 uur ’s-morgens, Clubhuis een uurtje eerder open en de wedstrijdleiding was ook ruim voor die tijd aanwezig. Starter George Kabalt was er om iedereen te verwelkomen op de 1e Tee en om op een correcte manier aan de wedstrijd te laten beginnen.
Dit jaar was ook Atza Faas alle dagen aanwezig, als officiële NGF-Referee, om regeltechnische problemen op te lossen. Gelukkig is hij weinig nodig geweest, maar wel een goede steun tijdens de gehele wedstrijd. Bedankt George en Atze. Het werden prachtige dagen.

Zaterdag 6 juni de eerste ronde voor de categorie Heren en Heren Sr. om zodoende per categorie voor de volgende ronde nog maar met 16 deelnemers door te gaan.

Zondag 7 juni waren de Heren en Heren Sr. alweer aan een halvering toe en ging er een Dames flight van start in een voorronde.

Zaterdag 13 juni was het hele veld compleet in alle categorieën. Ook nu een prachtige dag met een pittig koel windje. Er werd flink gestreden met ook verrassende uitslagen.

Zondag 14 juni Finale dag. Wederom om 8 uur van start. Nu met als starter Gerda Driessen, George was helaas verhinderd. Alle deelnemers moesten deze dag 2 ronden spelen. Ook waren de weergoden gunstig gezind, prima temperatuur en weinig wind.

Na een bloedstollende laatste hole in de halve finale Heren tussen Tyrone de Groot en Simon Mos moesten er 2 play-off holes aan te pas komen, waarbij Simon als overwinnaar uit de strijd kwam en zodoende het in de finale moest opnemen tegen Ben Poore. Beide hadden niet eerder in de finale gestaan van het Matchplay CK. Een spannende wedstrijd tot en met de 18 hole, Ben Poore werd uiteindelijk Clubkampioen.

Bij de Heren Sr. ging het er al net zo spanend aan toe, wat uiteindelijk resulteerde in de finale tussen John Sullivan en Jan Willem Telkamp.
Bij de Dames moest het worden uitgevochten tussen, jawel Bianca Sullivan en Mady Telkamp.
Een ware familiestrijd in beide categorieën, die uiteindelijk door de beide Telkampjes, Jan Willem en Mady, werden gewonnen.

Bij de Dames Sr. werd de finale gespeeld tussen Frieda Gaus en Danielle Habets, die dit jaar als nieuw lid welkom werd geheten. Danielle Habets was hierbij te sterk en won als nieuwkomer de beker.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd.

Een fantastisch toernooi met verrassende winnaars.
Tot het Clubkampioenschap Strokeplay op 22-23 augustus en 30 augustus de finales.

Marja Vrolijk & Frits Wolf

Heren kampioen Ben Poore