Verslag Regenboogwedstrijd 4 april 2015

Zaterdag 4 april, is de Regenboogwedstrijd gespeeld. Helaas was deze erg leuke wedstrijd dit jaar matig bezet. 50 spelers terwijl we plaats hadden voor 80 spelers. Waarschijnlijk had dit te maken met het feit dat het Paaszaterdag was. We hopen volgend jaar toch weer een groter veld te mogen begroeten. Voor de start was het geweldig om te zien dat de meeste spelers al heel serieus met de wedstrijd waren bezig geweest en hun tactiek, op welke hole spelen we welke kleur, vooraf bepaald hadden!

De wedstrijd begon nog in lichte regen en ook was het nog behoorlijk koud, maar toen de laatste spelers aan de start kwamen was het droog geworden en begon het wolkendek te breken. Uiteindelijk is de wedstrijd gespeeld in heel behoorlijk weer. Dat de omstandigheden niet heel optimaal waren was wel te zien aan de uiteindelijke scores. De winnaars waren:

Dames neary op hole 6: Ingrid Stam
Heren neary op hole 12: Herman de Groot (helaas niet uit kunnen reiken, daar Herman niet bij de prijsuitreiking aanwezig was)
Longest Dames: Hetty Taphoorn
Longest Heren: John Sullivan

Heren:
1ste prijs met 39 stbfd: Joe Guild
2de prijs met 36 stbfd: Heinz Craenen
3de prijs met 35 stbfd: Mike Verkerk (20punten op 2de 9)
4de en net naast de prijs John Offerman met ook 35 stbfd, maar 17punten op de 2de 9

Dames:
1ste prijs met 34 stbfd: Caroline van Moort (betere laatste 6 holes)
2de prijs met 34 stbfd: Ellen Vlek
3de prijs met 33 stbfd: Joke Beerepoot (20punten op 2de 9)
4de en net naast de prijs Marja Vrolijk met ook 33 stbfd, maar 17punten op de 2de 9

Na de prijsuitreiking hield Eric Veenhuyzen een praatje namens de sponsor Schloss Auel die twee x een tweepersoons arrangement beschikbaar stelde ter verloting. Eric verrichtte deze verloting door zowel uit de heren als uit de dames kaarten, 1 kaart te trekken. De gelukkige bij de heren was Jan van Oostveen en bij de dames viel Ellen Vlek nogmaals in de prijzen.

Onderstaand stukjes van de winnaar bij de heren Joe Guild en van de winnares bij de dames Carolina van Moort:

**
“Het was de eerste keer dat ik meedeed aan de regenboog wedstrijd. Het leek me een leuke wedstrijdvorm en de weerman beloofde een zonnige dag op de golfbaan. Ik speelde met Hetty Taphoorn-Baas, Lidy Craenen-Mars en Jan Vrolijk en het was een geweldige dag van golf. Een van die dagen waar alle mijn putts viel in de hole. Met twee birdies een aantal pars en weinige dubbele bogies ik wist dat ik een kan had voor de overwinning. Na de laatste hole grapte ik met Jan dat ik eigenlijk wilde niet winnen zodat ik geen “speech” hoefde geven. Uiteindelijk was het niet nodig. Helaas was er geen beker maar een waarde bon voor USA golf. Ik liever een beker naar huis mee te nemen in memorandum van zo’n mooie dag.”

Joe Guild
**

Zaterdag 4 april is de regenboogwedstrijd gespeeld.

De weergoden waren ons toch nog goed gezind.
De eerste flights gingen om 9.20 uur met nog wat miezerig, regenachtig weer van start. Mijn flight ging om 10.40 uur van start en al gauw werd het geleidelijk aan toch wat droger en was het een lekkere temperatuur voor een wedstrijdje golf. Ik was in een flight met deelnemers, die alleen voor het golfen gingen. Jammer, want ik vind dat een aanmoediging, een stukje gezelligheid er ook bij horen.  Dus voor de punten. Het heeft voor mij wel de vruchten afgeworpen, waardoor ik met de prijsuitreiking mijn 1e prijs in ontvangst mocht nemen. Na de wedstrijd nog even met elkaar wat gedronken.

Met dank aan de sponser, Schloss Auel, voor het verloten van 2 arrangementen. Een goed idee, zo heeft iedereen een kans om zoiets moois te winnen.

Al met al was het een geslaagde dag en hartelijk dank voor mijn cadeaubon. Deze zal ik voor iets leuks gaan inwisselen als herinnering aan de regenboogwedstrijd 2015.

Uiteraard dank aan de wedstrijdcommissie, die zich hier voor heeft ingespannen, om er een leuke geslaagde dag van te maken.

Carolina van Moort

Wedstrijdleiding