WebGenerator ProStats

Verslag Olympus Jeugd Open 2017

Op 10 september 2017, de dag waarop het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld, het Woudagemaal in het Friese Lemmer, wegens de regenval bij hoge uitzondering uit voorzorg werd aangezet, hielden wij het 5e Olympus Jeugd Open. Gelukkig was het die dag wél mooi en zonnig weer maar omdat het in de voorgaande dagen veel had geregend was de baan behoorlijk met water verzadigd. Daarom werd het bikkelen voor de spelers en lag er veel water in de bunkers. Een goede training dus, ideaal om het verschil tussen carry en roll te ondervinden en te leren accepteren dat het nu eenmaal bij golf niet altijd meezit. Maar het werd toch een geweldige, zonnige dag met dit jaar een nog sterker deelnemersveld dan de voorgaande jaren. De Open wedstrijd combineren wij met onze eigen jeugdkampioenschappen en daarom waren er 3 onderdelen. Op de wedstrijdbaan (Par 72) bonden 25 toppers met HCP lager dan 18.1 vanaf de back-tees de strijd met elkaar aan volgens de strokeplay regels. Hierbij waren 3 spelers van onze club. Zij werden gevolgd door 12 spelers met hcp van 18.1 tot 36.1 vanaf de medal tees en zij speelden Stableford. Hiervan waren 3 spelers van buiten. Op de Abcoudebaan (9 holes) golfden 14 jeugdspelers met hcp 36.1 tot 54.0, waarvan 1 van buiten kwam, meegekomen met zijn zusje.

Reeds vroeg kwamen de eersten aan en zij werden onthaald met fruit, een snack en water voor in de baan. Voor de begeleiders was er koffie en thee. Alle spelers op de wedstrijdbaan kregen een handdoek en een balletje van Olympus als aandenken en iedereen kon op de driving range gaan inslaan met de aldaar reeds aanwezige ballen. Kortom een super geslaagd begin met nog vele lekkere zaken in het vooruitzicht. Bij doorkomst kregen de spelers een lunchpakket en water, en na afloop werden alle spelers getrakteerd op een pannenkoek, ijsje en 2 drankjes.

Uitslagen

Op de Abcoudebaan waren er niet veel ´outsiders´ dus waren er kansen voor onze Olympianen en zo geschiedde het ook. Drie meisjes van Olympus pakten de prijzen, net als vorig jaar. De toekomst voor het dames golf zou hiermee toch wel verzekerd moeten zijn.

Winnaar werd: Nadine Snel (16 jr, HCP 47) met 35 punten, 2e Rhea Trehan (16 jr, HCP 26,3) met 34 punten en haar zus Aanya Trehan (12 jr, HCP 41) werd 3e met 31 punten. In de toekomst zien wij deze dames zeker op de wedstrijdbaan.

De wedstrijdbaan  speelde door de nattigheid lang zoals gezegd en de ‘RUF was TUF’. Waar vorig jaar de beste score 71 bedroeg (1 onder par) kwam dit jaar de winnaar uit op 74, toch een hele knappe prestatie. Hieruit blijkt dat wij toch een behoorlijk lastige baan hebben. Des te knapper is het dat er, in een enorm sterk deelnemersveld, 3 jeugdspelers van Olympus in de top 10 eindigden. 10e Leon Kluver, 7e Olivier Nieuwenhuyse en als topper: Tristan van Oostveen die als 4e eindigde met een ronde van 80.

Strokeplay uitslag:

Waar het bij het Open uiteraard om ging was de uitslag van de strokeplaywedstrijd. 1e werd Nick Huijmans (19 jr, hcp -0.6) lid van van Dirkshorn met een score van 74. 2e Rick Seijler (21 jr, hcp 1.2)  met 75 en als 3e eindigde Jim Woudenberg (18 jr, hcp 2.8) met 76. Wij feliciteren hen alle 3 van harte. Zoals gezegd: ‘onze’ Tristan van Oostveen (16 jr, Hcp 9) eindigde als 4e met een score van 80, knappe prestatie! Met deze score werd hij dus tevens onze jeugdkampioen van 2017 en prolongeerde hij zijn titel uit 2016.

De ‘hogere’ handicappers waren erna gestart en daar waren de winnaars alle 3 jeugdlid van Olympus De eerste twee hebben zelfs hun handicap verbeterd.

Kampioen werd Luc Douque (12 jr, Hcp 35.6) met 37 punten, 2e Dyon Lorist (14 jr, Hcp 21.4) ook 37 punten maar een minder goede score op de 2e 9. 3e werd Thomas Bodewus (12 jr, Hcp 24.6) met 34 punten.

Het was dus een heel geslaagde dag mede dankzij alle deelnemers en de sponsoren: Houten Vier,  golfschool Fairway, De Hoge Dijk en Kluver DanceMasters.  En natuurlijk alle hulp van de vrijwilligers: Rick, Daniëlle, Roel, Evelyn, Eric, Lamine, Jossette en ondergetekende, en hopelijk hebben we niemand vergeten. En namens het bestuur was Frank de Bruin aanwezig ook dat stelt de jeugdcommissie zeer op prijs.

Zie voor fe foto’s (met dank aan Edwin Nieuwenhuyse): http://bit.ly/OlympusOpen2017

Volgend jaar overtreffen we deze editie!

Gerard Kluver. vz jeugd.