WebGenerator ProStats

Wedstrijd van de blauwe tees

‘Een blauwtje lopen’ betekent zoiets als: iets dat je wilt van een ander niet voor elkaar krijgen. Dat betreft meestal de liefde, maar bij deze stablefordwedstrijd gaat het over jou en je partner in deze greensome. Behalve het winnende koppel loopt iedereen namelijk een blauwtje, want er wordt uitsluitend van de tees met die kleur gespeeld.

Eerste keer met een partner

Voor mij was het de eerste keer dat ik in Olympusverband meedeed aan een wedstrijd met een partner. Degene die zich oorspronkelijk samen met mij ingeschreven had, had zich te elfder ure afgemeld omdat zijn kleinzoon juist op die dag zijn verjaardag bleek te vieren (maar ik denk dat hij gewoon bang was om een blauwtje te lopen….). Ik werd daarom door de wedstrijdleiding aan Willem van Kommer gekoppeld en dat bleek een gouden greep. Wij vulden elkaar namelijk uitstekend aan. Als ik een rottige afslag had, dan maakte Willem dat goed, elke keer. En omgekeerd.

Hole-in-one hielp lekker mee

Startend op hole 10 gingen we par, bogey, bogey en toen kwam hole 14. Onze medecompetitors hadden allebei hun bal in het water geslagen en Willem had een halve misslag. Met mijn ijzer 6 raakte ik de bal lekker, die landde vlak naast de bunker en rolde mooi richting vlag. Goh, dacht ik, komt in de buurt, misschien wel een birdie straks. Maar opeens verdween de bal uit het zicht met als resultaat mijn eerste hole-in-one. Daar heb ik 15 jaar op moeten wachten.
Daarna waren we niet meer stuk te krijgen en bijna als vanzelfsprekend wonnen we. Vijf stablefordpunten voor zo’n ‘ace’ helpen om een totaalscore van 41 binnen te brengen. ‘Een blauwtje lopen’, hoezo?

Goeie tip

Op het terras was het later feest. Een tip: zeg je golfverzekering op, en die hole-in-one komt vanzelf. En dat is het dan allemaal waard.

Ik ben trouwens gegrepen door de wedstrijdvorm waar je met een partner speelt. Ruim een week later speelde ik mee met de Paasvierbal, nu wel met mijn bij mijn eerste gewonnen greensomewedstrijd afgehaakte partner.

Maar dat is een ander verhaal.

Pieter F. Lammers