WebGenerator ProStats

Twee weekenden knokken om de beste Matchplay speler van Olympus in 2017 te worden, heeft verrassende partijen opgeleverd.

Het weer was beide weekenden fantastisch, en de baan lag er weer schitterend bij. Wat een genot om dan 2-ballen te mogen spelen. Starter George Kabalt heeft iedereen netjes op weg geholpen, geassisteerd door o.a. Gerda Driessen. Er waren soms zware onderlinge gevechten, waardoor een flink aantal play-offs noodzakelijk was.

Bij de Heren Algemeen lagen de nummers 1 en 2 van afgelopen jaar er vroegtijdig uit, maar ook andere gedoodverfde deelnemers hebben de finales niet gehaald. Uiteindelijk is Brian de Bruijn de algemeen winnaar geworden, met jongste deelnemer Danny van Kuik als runner-up. Jan Willem Telkamp heeft na een pittige strijd met Igor van Waesberghe de 3e plaats bereikt.

Dames Algemeen had helaas een vrij klein deelnemersveld, ondanks dat we een aantal vertrouwde gezichten weer terugzagen. In deze klasse heeft Hetty Taphoorn de finale na een spannende strijd in een play-off gewonnen van Sylvie Craenen. De strijd om de 3e plaats werd een gevecht tussen de nummers 2 en 3 van 2016, Jacqueline de By en Gerda Thijssen. Jacqueline heeft deze strijd gewonnen en daarmee de derde plaats behaald. De zaterdag van het finale-weekend was even extra spannend voor Jacqueline, omdat haar trolley incl. tas spontaan te water was gereden…

Bij de Heren 50+ (door sommige hardleerse senioren nog steeds de “Senioren klasse” genoemd) waren de uitslagen iets minder verrassend, maar ook daar vielen sommige bekende namen vrij snel af. Winnaar werd uiteindelijk John Sullivan na een stevige strijd met Roel van Hunnik, de winnaar van vorig jaar. Pieter J. Lammers behaalde een knappe 1-up overwinning in de strijd met Berend Plant.

Bij de Dames 50+ heeft Frieda Gaus wederom de titel binnengesleept, Mylene van der Weiden heeft een heel mooie tweede plaats behaald. De 3e plaats ging verdiend naar Marja Vrolijk, na een knappe strijd tegen Anneke Huijing.

Nu de CK Matchplay 2017 achter rug is, en de pikorde weer voor even is bepaald, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de CK Strokeplay 2017. Er staat ons in de weekenden van 19-20 & 27 augustus weer een aantal mooie wedstrijden te wachten, we hebben er zin in. De Wedstrijdleiding hoopt op een groot aantal deelnemers, zowel bij de Heren als bij de Dames.

Tot eind augustus!

Ank en Frits