WebGenerator ProStats

Verslag Maandbeker maart 2017

Weinig dames

Op 25 maart jl. kwamen 26 lage en 13 hoge handicappers bij elkaar om te strijden om de Maandbeker van die maand. Van die 39 deelnemers waren er overigens maar vier van het vrouwelijk geslacht. Dat moet toch beter kunnen, vrouwen van Olympus!

Matige condities

De weersomstandigheden waren niet super, want die zaterdag werden we geteisterd door een nogal forse wind. En ook werkte de winterachtige conditie van de baan bepaald nog niet mee.

Het resultaat: matige scores en een CBA van -1.

Flightgenoot Humphrey (Jaap H. en Henk W. waren de twee anderen) gaf me een bemoedigend schouderklopje toen we van ‘onze’ 18e green (die van hole 9, we startten op 10) afliepen en zei dat ik een goede kans maakte op de overwinning. Daar moest ik op dat moment nogal hard om lachen, maar bij de prijsuitreiking bleek tot mijn grote verbazing dat mijn bufferscore, dankzij een betere (sorry Joe en Mieke!) ‘tweede 9’, voldoende was voor de winst.

Parkeren en zwaluwen

Dus kreeg ik een prettige tegoedbon voor de golfshop/golfschool/driving range en stond vervolgens de hele maand april op de gewilde maandbekerparkeerplaats. Een op zich luxe plek, ware het niet dat die leuke, net teruggekeerde zwaluwen nog weleens iets onwelriekends wilden laten vallen op mijn zwarte Peugeotje. Carwash, here we come.

De uitslagen:

Lage handicappers (tot 18.4):

  1. Hans Lemm:        33 stbf (lst9:17)
  2. Joe Guild:            33 stbf (lst9:14)
  3. Dick Rijntjes:        32 stbf (lst9:19)

Hoge handicappers (vanaf 18.5)

  1. Mieke Trimbos:    33 stbf
  2. Juan Goudsmit:    32 stbf
  3. Antoon Bouwman: 31 stbf

Ook de Maandbeker april is intussen gespeeld en gewonnen door Martijn van Erp. En de volgende (20 mei a.s.) komt er al weer aan. Schrijf je daarvoor snel in, vooral jullie, vrouwen van Olympus.

Hans Lemm