WebGenerator ProStats

We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar eindelijk hadden we dan fantastisch lenteweer. De wind was nog wel frisjes, zeker als er even geen zon was, maar daar hadden we gelukkig maar heel af en toe last van. Prachtig golfweer dus.

Ik ben vanaf Januari 2016 lid geworden van Olympus (net zoals mijn tweelingbroer Marc), en heb mijn handicap van 54 naar 28 gespeeld in het eerste jaar. Doel voor dit jaar is hier nog minstens 6 punten van af te spelen.

Mijn broer en ik spelen altijd graag de verschillende ledentournooien van Olympus. Of het nu een scramble is, greensom, of ander fun tournooi. Het is ontspannen spelen met de leden, en na afloop altijd gezellig.

De maandbeker en qualifying stableford tournooien zijn een goede mogelijkheid de handicap naar beneden te spelen. Door de week speel ik meestal 2 x 9 holes met mijn broer, maar dan spelen we tegen elkaar (wie wint de 9 holes), en dan spelen we niet het beste spel.

Met mijn flight genoten Theo Driessen, Monica Convent en Alex Otten zijn we zaterdag ochtend begonnen aan de  “goede doel”  wedstrijd. Na een slechte afslag op de 1st hole (2 meter over het slootje) heb ik toch nog mijn par kunnen redden, daarna een aantal birdies (op mijn handicap!) en het begon te lopen. Heb uiteindelijk op 1 hole geen punten weten te scoren, en op hole 11 een echte par. Het resultaat was een eindscore van 41 punten. Ben in de handicap 25 nu. Bij aankomst melde Alex dat ik best wel eens gewonnen kon hebben, en of ik al een goed doel had. Wat bleek, ik had de hoogste score van de dag.

Over het goede doel hoefde ik niet lang na te denken. Een hoop leden kennen mij en mijn broer wel, de tweelingbroers die niet uit elkaar te houden zijn. De grappen van “de een moet zich kaal scheren”, of  “verf jij je haar zwart” komen nog wel eens voorbij. Het mag dan van de buitenkant wel heel moeilijk zijn om ons uit elkaar te houden, maar qua mobiliteit zijn wij als tweeling heel erg verschillend. Mijn broer heeft namenlijk al sinds 18 jaar zwaar reuma, waardoor hij voor 18 holes een handicart nodig heeft.

Ik doneer mijn prijs dan ook aan de Reuma Fonds, blijft de prijs toch nog een beetje dicht bij huis.

Tevens wil ik graag de sponsor “degrootdoumavosmeijer advocaten” bedanken voor het ter beschikking stellen van de eerste prijs, en hun donatie aan het goede doel.

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van de fraaie dag net zoals ik, en tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Ernst Nagel