WebGenerator ProStats

Regen of boog?

De Regenboogwedstrijd van 16 september speelde zich af op een kletsnatte baan. Echte harde regen bleef, ondanks de omineuze voorspellingen, grotendeels uit, maar de miezer was gestaag. Een regenboog hebben we helaas niet gezien.
Omdat het de dagen ervoor al flink had geregend, was de baan voorzien van vele plassen zelfs in de fairway, en waren veel bunkers omgetoverd tot waterhindernissen. Zelfs de drives rolden niet, het ging vandaag vooral om ballen die via de lucht hun bestemming bereikten. En viel die bal buiten de fairway, dan was het vaak zoeken tussen de plassen in het lange gras, en vond je de bal soms diep ingegraven.

Onder aftrek van afmeldingen en no-shows hebben 52 mensen de ronde voltooid, voorwaar een beste opkomst onder deze omstandigheden. De scores liepen uiteen van 17 punten tot maar liefst 43.
De drie winnaars waren allemaal mannen, hetgeen doet vermoeden dat het voordeel van de kortere kleuren, vooral op lange holes, van doorslaggevend belang is: birdies zijn dan binnen bereik.

De eerste prijs dankzij die 43 punten was voor Joost Bakker. Een mooie cadeaubon was zijn welverdiende prijs.
De tweede prijs was met 41 punten voor Herbert van Marle. Herbert scoort altijd hoog in stableford-wedstrijden, vandaag was geen uitzondering. Ook voor Herbert een cadeaubon.
De derde prijs ging met 37 punten naar Joe Guild, die de tweede negen net één slag beter had gelopen dan flightgenoot Martin Ockels met eveneens 37 punten. Joe heeft de laatste cadeaubon in ontvangst mogen nemen.

Waar de cadeaubonnen gesponsord waren door de Wed-Com, doneerde de Rabobank de doosjes ballen voor de winnaars van de neary’s en longest drives.
De neary voor de dames op hole 6 ging naar Jenny Tom. De vlag stond achterop, voorwaar geen makkie.
De neary voor de heren op hole 12 ging naar Niels de Troye. Iets makkelijker vlag, maar water en bunker lonkten.
De longest voor de dames op hole 18 ging naar Heike Jongbloed. Net terug van vakantie, dus vol frisse energie.
De longest voor de heren op hole 18 ging naar Menno Bertelkamp. Longhitter, maximaal gebruik makend van de rugwind.
Allevier ontvingen dus een doosje ballen van de Rabobank.

Inmiddels zal iedereen wel weer opgedroogd en opgewarmd zijn, en uitkijken naar de volgende wedstrijd.
De baan zal wat langer last hebben van de opgelopen schade, we hopen dat de droge dagen komende week bijdragen aan herstel van plaggen, voetafdrukken en karresporen.

 

Met sportieve groet, mede namens Jan Luigjes,

Lex Dekkers