WebGenerator ProStats

Verslagen van de instuif wedstrijden 2015

Zondag 28 februari

De laatste dag van de zondagmiddaginstuif was een prachtige dag! Mooi weer, 22 deelnemers, goede resultaten en een hapje en een drankje als afsluiting! We kijken terug op een geslaagd seizoen en, Joost en Niels, het is zo weer begin november.
De winnaars van de middag waren Frank Borreman met 17 punten, Martie Bierman met 14 punten en Erica Makkinga met 13 punten. Zeer stabiele spelers en dat blijkt ook nog eens uit het feit dat zij ook de winnaars waren van de zo fel begeerde Gele Badeendtrofee met het oranje snaveltje !! Van harte gefeliciteerd ! Veel dank zijn wij verschuldigd aan Niels die op zeer nauwgezette wijze het eindklassement heeft bijgehouden en uitgewerkt !!
De zondagmiddagwinterinstuifwisseltrofee ging naar Annemiek Straathof, zij kon helaas niet meespelen maar was wel altijd op de achtergrond aanwezig in het clubhuis!

We bedanken De Houten Vier voor de hapjes en de gezellige noodopvang en we bedanken jullie allemaal voor jullie aanwezigheid en de mooie bloemen!
We wensen iedereen een goed golfseizoen en hopelijk tot in november!

Annemieke, Erica en Karin.

Zondag 21 februari

Een zeer onstuimige middag , heel veel wind maar geen regen ! Maar liefst 15 deelnemers gingen de strijd aan, met prima resultaten. Frank Borreman en Niels de Troye waren de winnaars bij de heren met respectievelijk 18 en 16 punten. Bij de dames waren de prijzen voor Monica Convent (16 punten) en Karin Baars (10 punten).
Daarna nog een gezellige nazit in het tijdelijk onderkomen van De Houten Vier. Wij maken ons op voor de laatste wedstrijd van dit seizoen !!!!!!!!!!!!!

Aanstaande zondag inschrijven vanaf 13.30. Begin wedstrijd 14.30 ( de vaste deelnemers zijn al verzekerd van een plaats maar er is genoeg ruimte !!!! ) We sluiten de dag af met een drankje en een hapje, niet verplicht maar wel gezellig !

Zondag 14 februari

Waarschijnlijk was dit wat het weer betreft de slechtste dag van ons zondagseizoen. Wind, kou, regen en natte sneeuw.
De commissie wist het dan ook zeker: er zou niemand komen! Maar nee, 4 dappere (of misschien toch een beetje gekke) heren kwamen zich melden! Zo trok dan toch 1 flight bestaande uit Jan van Oostveen, Hans Visser, Niels de Troye en Joost Bakker (uit bed getrommeld door Niels) de baan in. Onze complimenten voor deze stoere daad!

Niels werd de winnaar van de middag met 12 punten. Daarna bleef het nog lang onrustig met wijn en bitterballen!

Nog een vreugdevolle mededeling: onze boomactie is succesvol gebleken!
Namens alle deelnemers van de zondagmiddag kunnen we het bestuur een boom aanbieden!!

We hebben nog 2 wedstrijden te gaan: aanstaande zondag beginnen we met inschrijven om 13.00 uur, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Tot dan!

Zondag 7 februari

Behoorlijk stormachtig weer maar de resultaten waren er niet minder om! Eerste bij de heren werd Frank Borreman met 19 punten. Bij de dames werd Erica Makkinga eerste met 16 punten. Een knappe prestatie van allebei! Nog drie wedstrijden te gaan! Wie wint dit jaar de Grote Gele Badeend trofee?? We wachten af!

Volgende week beginnen we met inschrijven om 13.00. De wedstrijd begint om 14.00.

Zondag 31 januari

De buienradar had de zaken misschien wat slechter voorgesteld dan ze waren, want uiteindelijk viel het weer erg mee ! De vaste kern was aanwezig en er werd al veel gesproken over wie aan het einde van ons seizoen de Grote Gele Badeend zal gaan winnen. We hebben nog 4 keer te gaan dus de spanning stijgt!
Bij de heren was vandaag Niels Matteusen de winnaar, hij is onze jongste en nieuwste deelnemer, heel leuk dat hij won met 20 punten. En bij de dames was het Erica die er met de prijs vandoor ging ( met 14 punten ).

Volgende week, zondag 7 februari, beginnen we met inschrijven om 12.30. De wedstrijd begint om 13.30.
Tot dan!

Zondag 24 januari

Geen Elfstedentocht maar wel wintergreens en een wat hardnekkige mist! Dat maakte het spelen niet bepaald makkelijk maar er waren toch mooie resultaten! En met het aantal deelnemers waren we ook niet ontevreden.
Eerste bij de heren werd Jan van Oostveen met maar liefst 23 punten!!
En de dames zaten ook weer in de lift: Dionne Peleg werd eerste met 16 punten.

Volgende week inschrijven vanaf 12.30. Aanvang wedstrijd 13.30.
We hopen jullie weer allemaal te zien!

Zondag 17 januari

Een prachtige maar wel wat koude middag. Maar niet te koud voor onze 24 deelnemers. Er waren wat nieuwe gezichten en dat vinden we erg leuk.
De zondagmiddagwedstrijd is bij uitstek geschikt voor nieuwe leden; zij leren hier  wat”oude” leden kennen en zien hoe het bij  wedstrijden toegaat. Vervolgens  kunnen zij  dan doorstromen naar de echte wedstrijden in het officiele golfseizoen.

De resultaten van deze middag waren als volgt : bij de heren won Atze Faas met 18 punten, Joost  Bakker werd tweede met 17 punten. Bij de dames werd Nelie Mol eerste met 12 punten.

Aanstaande zondag, 24 januari, beginnen we met inschrijven om 12.30. De wedstrijd begint om 13.30.  Behalve natuurlijk als de Elfstedentocht gehouden wordt !!
Tot zondag .

Zondag 10 januari

Het schijnt aan het eind van de komende week kouder te worden maar daar was vanmiddag nog niets van te merken. Een mooie middag met een al even mooie opkomst.

Mooie resultaten ook.  Bij de heren won Herbert van Marle met 20 punten. Hij speelde dit keer heel sportief van handicap 36 en haalde hiermee dus ook een goede score. Tweede werd Frank Borreman met 19 punten.
Bij de dames won Martie Bierman de eerste prijs, met 14 punten . Goed gedaan allemaal.

Zondag 17 januari beginnen we met inschrijven om 12.30, de wedstrijd begint om 13.30.
Hopelijk tot dan !

Zondag 3 januari

Voor iedereen de beste wensen voor 2016!

Voor de zondagmiddagcommissie begon het jaar goed, er meldde zich een enthousiaste groep voor de wedstrijd.
Gelukkig konden we de prijzen uitreiken keurig voor het begin van de Nieuwjaarsreceptie. Deze was als vanouds gezellig.
Dit keer gingen de prijzen naar de volgende deelnemers: bij de heren won Lennart Larsson (terug van weggeweest) de eerste prijs met 18 punten, tweede werd Jan van Oostveen met 17 punten.
Bij de dames was Anneke Huijing de beste met 16 punten. Ga zo voort allemaal!
Onze jongste deelnemer ooit, Raslen Hedhili, won een bal als aanmoedigingsprijs.
De dagen beginnen weer te lengen dus begint de inschrijving zondag 10 januari om 12.20 en de eigenlijke wedstrijd om 13.20. Tot dan!

Zondag 27 december

Derde Kerstdag 2015. Nog steeds lenteachtige temperaturen en weer een mooi aantal deelnemers (we misten wel Juan!).
Ook de resultaten waren goed en we hadden een nieuwe deelnemer die ook meteen de eerste prijs won : Herbert van Marle. Hij heeft nog handicap 37 maar behaalde wel 26 punten dus van hem zullen we nog wel eens wat horen.
Tweede bij de heren werd Lamine Hedhili met 19 punten. Bij de dames won  Erica Makkinga dit keer de eerste prijs met 14 punten. Allemaal gefeliciteerd.
Het zal U niet ontgaan zijn dat wij vanmiddag bezig waren met geld ophalen.  Misschien heeft U in de Marker van december gelezen dat het lustrumcadeau van de commissies zal bestaan uit een beukenbos. Wij hebben geen budget maar misschien kunnen wij met de zondagcommissie  ook proberen een boom bij elkaar te krijgen. Let U daarom op de zondagen op de collectebus met de kwetterende vogels. Elk bedrag is welkom!!
Zondag 3 januari: start inschrijving 12.10 uur. Start wedstrijd: 13.10 uur. Na afloop van de wedstrijd kunt U de Nieuwjaarsreceptie bezoeken.

Zondag 20 december

Een mooie middag, met nog steeds lenteachtig weer. Een mooie opkomst, maar liefst 25 deelnemers. Heel veel goede prestaties zodat de commissie nog heel wat rekenwerk moest verrichten. Maar we kwamen er uit en zie hier de resultaten:

Bij de heren werd Frank Borreman eerste met 18 punten en Karel Klinkhamer tweede met 17 punten.
Bij de dames bleef Erica Makkinga met 16 punten lang op kop staan tot zij tenslotte ingehaald werd door Nicolien Douque met 20 punten en Mariette Smelt met ook 16 punten maar een iets betere laatste zes. Van harte gefeliciteerd allemaal.

We wensen iedereen een Vrolijk Kerstfeest en we hopen jullie volgende week weer te zien! Zondag 27 december: aanvang inschrijving: 12.00 uur. Aanvang wedstrijd: 13.00.

Zondag 13 december

Bij afwezigheid van uw vaste correspondent een verslagje van ondergetekende. Eindelijk geen regen maar fantastisch zonnig weer op deze zondagmiddag, alweer de 7de instuif van dit seizoen.
En daarmee 21 deelnemers, een mooi aantal en nog mooier, veel nieuwe gezichten.
Er werd goed gespeeld met 3 uitschieters, allemaal 19 punten: Jan van Oostveen, Hans de Reus en Martie Bierman. We hebben de prijzen eerlijk verdeeld.

Volgende week start 13.00 en inschrijven vanaf een uur daarvoor. Voorlopig nog wel rekening houden met draagtassen denk ik,tot dan!

Annemieke Straathof

Zondag 6 december

Een nogal onstuimige middag, maar toch 12 deelnemers. En er werd heel redelijk gepresteerd.
Bij de heren werd Niels de Troye eerste met 16 punten en bij de dames Dionne Peleg met 14 punten. Van harte gefeliciteerd!
Zondag 13 december: start wedstrijd 13.00 uur, start inschrijving 12.00 uur. Controleert U het nog even in het wedstrijdboekje!

Zondag 29 november

De commissie was in haar geheel aanwezig en Juan Goudsmit kwam de gelederen versterken. We hadden 1 flight kunnen vormen maar zagen daar toch maar vanaf.
We hopen voor volgende week op beter en droger weer.
Zondag 6 december starten we om 14.00 uur, de inschrijving begint om 13.00 uur.

Zondag 22 november

Een gezellige middag met een behoorlijk aantal deelnemers! Niet zo veel wind als vorige week maar beduidend kouder.
Een echte instuiver laat zich daar echter niet door weerhouden en er werd goed gespeeld, ondanks de toch wel slechte conditie van de baan.
Er zijn weer wintertees en daardoor zijn de dames in het nadeel. We besloten om zowel een herenprijs als een damesprijs in te stellen en zo werd Joke van Unen de beste dame (20 punten) en Alex Thompson de beste heer (ook 20 punten!)
Gefeliciteerd en congratulations!
Volgende week, 29 november, start de inschrijving om 12.10. De wedstrijd begint om 13.10.

Zondag 15 november

Regen en wind : het zag er niet best uit voor de instuif. Maar net toen uw commissie erover dacht om maar vast een wijntje te nemen verschenen  er toch wat dappere deelnemers.  Ik noem ze maar eens bij naam : Juan, Niels, Joost, Nicolien en uw correspondent.
We konden precies een flight van 5 vormen (geheel tegen de regels in , inderdaad.) en zo gingen wij de baan in, enigzins gehinderd door de sterke wind, maar een kniesoor die daar op let. Ik ga niet vermelden welke regels we die middag nog meer in de “wind”geslagen hebben want dat zou ons op een levenslange schorsing komen te staan. En zo werd het toch nog een vrolijke middag.
Erica en Annemiek waren in het clubhuis gebleven om de prijsuitreiking voor te bereiden  en dat hadden ze heel ludiek gedaan. Uiteindelijk was het zo dat we allemaal onze bal weer terugkregen. Volgende week hopen we op iets minder wind.
Zondag 22 november starten we om 13.10. Begin inschrijving 12.10

Zondag 8 November

19 deelnemers en prima weer! En goede resultaten! Onze Joost (die we niet meer gaan plagen, hij speelt gewoon goed!) won de derde prijs met 17 punten, Greet de Snoo werd tweede met ook 17 punten maar met een betere laatste zes en de absolute ster van de middag was Joke van Unen met maar liefst 21 punten! Gefeliciteerd allemaal!
Zondag 15 november aanvang wedstrijd 13.20 uur, begin inschrijving 12.20 uur. De commissie zal die dag  weer voltallig aanwezig zijn, maar zij bedankt Dionne en Miep voor hun hulp.

PS We kunnen nog wel wat deelnemers gebruiken. Zegt het voort !!

Zondag 1 november

De kop is eraf!! De zondagmiddagwinterinstuif is weer begonnen. We hadden het niet beter kunnen treffen. Het was een mooie zonnige herfstmiddag en er waren meteen alweer 23 deelnemers. Veel bekende gezichten en ook de winnaar van de middag kwam ons bekend voor: Joost Bakker met 21 punten. Tweede werd Monica Convent met 18 punten en derde Jan van Mourik met 17 punten.  Allemaal van harte gefeliciteerd!
Misschien bent U ontmoedigd door de resultaten van vanmiddag en denkt U dat Joost toch niet te verslaan is, maar er is hoop. Zijn handicap is door de voorzitter van de handicapcommissie onmiddellijk verlaagd.
Behalve voor de ballen wordt er dit jaar ook gespeeld om de gele badeendtrofee. Alle reden dus om elke week mee te spelen.
Volgende week kunt U inschrijven vanaf 12.20; begin van de wedstrijd 13.20. Tot dan!!