WebGenerator ProStats

Par 36 test zondag 2 october 2016

Aanstaande zondag 2 oktober houden wij weer een par 36 test. Dat is een standaard test waarmee je het korte spel meet. Wij hebben deze op 12 april en 4 okt 2015 ook gedaan, de resultaten staan op onze site http://www.olympusgolf.nl/de-jeugd/uitslag-par-36-test-12-04-2015/ De uitslagen van de top spelers waren indrukwekkend. Het weer wordt goed dus: scoren maar!

Wij rekenen op iedereen en als je toch niet kan komen graag afmelden via ons agenda systeem na inloggen als jeugdlid als je dat nog niet hebt gedaan.

 Jullie kunnen je aanmelden in het clubhuis vanaf 08:15 bij Nico Vierhout die de indeling aan je geeft en alle groepjes gaan om 08:40 naar de hole waar ze beginnen. Om 09:00 starten alle groepjes tegelijk. De betere jeugd het verste in de baan. Er moeten met alle groepjes ouders mee die goed op de veiligheid letten en de scores bijhouden dan wel opletten of dit goed gebeurt. Jullie krijgen formulieren mee. Na afloop maak je een foto van je formulier zodat je die kan invoeren in de golfacademie om een echte shortgame handicap te krijgen. De uitslag komt weer op de website als je je formulier hebt ingeleverd bij ons.

Wat is een par 36 test

De par 36 (18 x Par 2) test is gebaseerd op het maken van een kort schot met daarna maximaal 1 putt. Dit noemen wij een “up and down” of een “scramble”. Het doel is om bij elke afzonderlijke test net zolang door te gaan totdat de bal is uitgeholed. Er wordt per deelnemer maar met 1 bal gespeeld, zodat er bij elke test maar 1 kans is om te scoren. Het wordt aangeraden om een putter en twee wedges naar eigen keuze te gebruiken. Per green zijn er 2 afslagplaatsen gemarkeerd met de beschrijving wat het is (zie onder). Vul daar op de linker en rechter rij van het formulier de uitslag in bij de overeenkomstige beschrijving, dus het aantal slagen dat je nodig had om uit te holen vanaf die plek. De betere spelers kunnen natuurlijk wel van de afslag tee starten maar moeten dan wel bij de green aangekomen die testen gaan doen. Alle meters in de test zijn gemeten tot de hole! Deze test is aangepast aan de omstandigheden bij Olympus. Let wel op de veiligheid! Dus maar 1 persoon tegelijk slaat vanaf een gemarkeerd punt en de anderen letten goed op. Fore!

Hole 1   Chip op 9 meter, Pitch op 15 meter

HOLE 2  Chip op 12 meter, Lob op 15 meter over een hindernis

HOLE 3  Chip op 15 meter uit de rough, Lob op 10 meter over een hindernis

HOLE 4  Chip op 9 meter, Bunker op 15 meter, normale ligging

HOLE 5  Bunker op 12 meter, normale ligging, Chip op 12 meter

HOLE 6  Pitch op 15 meter, Chip op 15 meter uit de rough

HOLE 7  Bunker op 9 meter, normale ligging, Lob op 15 meter over een hindernis

HOLE 8  Bunker op 15 meter, normale ligging, Bunker op 12 meter, normale ligging

HOLE 9  Bunker op 9 meter, normale ligging, Lob op 10 meter over een hindernis

AUB flink doorlopen en vlot spelen, maximaal 15 min per hole per groepje. Kijk goed uit, speel veilig!